Over ons

Het platform MBI Community brengt MBI-kandidaten, oud MBI’ers, investeringsmaatschappijen en ondernemers bij elkaar. Het is onderdeel van Marktlink Fusies & Overnames. Hiermee speelt de overnamespecialist in op de sterk toenemende vraag vanuit de markt om ondernemende managers te koppelen aan investeerders.

Matchmaking

Matchmaking staat centraal bij het MBI-platform. Op basis van een zoekprofiel en achtergrond kunnen leden worden gevonden voor een overname of participatie. Het platform biedt een selectie van MBI-kandidaten en overnamekandidaten. MBI’ers kunnen achtergrond en ervaring aan hun profiel toevoegen waarop ze gevonden kunnen worden door private equity-partijen en DGA’s. Op dat profiel staan naast competenties en ervaring, ook de regio en de eigen middelen. Marktlink begeleidt het hele traject van matchmaking tot overname.

Van manager naar mede-eigenaar

Veel investeerders zoeken kennis en expertise om een overname succesvol te laten verlopen. Bij een Management Buy-In wordt (een deel van) een bedrijf verworven door management van buiten de onderneming. Het nieuwe management neemt zelf de leiding over de onderneming en wordt in de financiering van de overname ondersteund door externe financiers. Het MBI-platform geef kennis en inzicht, creëert ruimte voor overnameproposities in een uitgebreid netwerk aan financiers die helpen om de droom van MBI-kandidaten te realiseren.

Marktlink

Marktlink Fusies & Overnames B.V. begeleidt ruim vijftig transacties op jaarbasis en richt zich daarbij op het segment midden- en kleinbedrijf. Marktlink opereert landelijk vanuit de kantoren Deventer, Gouda, Den Bosch en Amsterdam. Het team bestaat uit vijftig medewerkers met brede expertise. Voor meer informatie over Marktlink Fusies & Overnames B.V. bezoekt u www.marktlink.nl.